lördag 21 augusti 2021

Liverpool gjorde sju mål mot United

Den 25 mars 1908 tog Liverpool emot Manchester United på Anfield Road inför drygt 18 000 åskådare och United var då på väg mot sin första ligatitel. Hemmalaget chockstartade matchen med det första målet efter fyra minuter genom John Hewitt. Fem minuter senare gjorde Bill McPherson 2-0 och i den 19:e matchminuten kom det tredje målet genom Bobby Robinson. McPherson skulle utöka till 4-0 i slutet på första halvleken och han skulle göra tre mål i denna match. Under den andra halvlekens första tjugo minuter reducerade George Wall två gånger om på hemmamålvakten Ned Doig. I den 74:e matchminuten gjorde Robinson sitt andra mål medan Jimmy Turnball satte Uniteds tredje mål fem minuter senare. Jimmy Bannister reducerade till 6-4 i den 84:e matchminuten och Hewitt gjorde sitt andra mål när han fastställde slutresultatet till 7-4 i matchens slutminut. I bortalaget stod Harry Moger som var en målvakt på drygt två meter och han spelade 242 matcher för United mellan 1903-12. Han avled endast 47 år gammal i juni 1927 och vann bl a två ligatitlar med Manchester United. En av Liverpools matchvinnare som var McPherson återgick till Glasgow Rangers efter denna säsong.