måndag 2 augusti 2021

Anmärkningsvärda dödsfall

 Det finns fall där personen har dött på ett mer eller mindre anmärkningsvärt sätt. I denna notis tas det upp tre olika fall från början av 1900-talet.
Påsken 1901: Påskfirandet för en 19-årig man i Fässberg utanför Göteborg slutade med döden. Han blev redlöst berusat och hade blivit släpat av sin dryckeskamrater. Kamraterna lämnade honom i ett uthus inte långt ifrån hans föräldrarhem och då var under tiden som de försökte underrätta föräldrarna som 19-åringen dog i uthuset.
Månadsskiftet juni/juli 1904: En 22-årig man som studerade vid Uppsala Universitet mellan 1899-1903 och var anställt som notarie hos häradshövdingen i Orsa i Dalarna. Han sprang till järnvägsstationen i Orsa för att lämna post till tåget som skulle avgå. Han segnade dock ner på vägen dit och dog kort tid strax efter.
2 juli 1908: En plåtslagare ramlade ner från taket på en villa med två våningar i Enebybergs villastad i Danderyds socken. Han fick krosskador på huvudet vid fallet och man satte honom i ett åkdon för färd till en läkare. På vägen dit så skrämdes hästarna som drog åkdonet av en mötande automobil så skäcklarna till vagnen gick av. En ambulansvagn kom till platsen och vid ankomsten till Serafimerlasarettet var mannen död.

Källor:

Södermanlands läns tidning 15 april 1901
Uppsala Nya Tidning 2 juli 1904 och 4 juli 1908

Inga kommentarer: