fredag 29 december 2023

Ombytta roller

Den 23 augusti 1982 tog Sirius emot BK Vargarna från Norrtälje inför 234 åskådare på Studenternas och trots många chanser gjorde Sirius inte fler än ett mål i matchen som gick i den lokala fotbollstrean. Sirius föll med 1-2 med samtliga mål gjorda i första halvlek. Vargarna kunde ta ledningen efter en hörna i den 8:e matchminuten genom Mats Johansson och i slutet av halvleken kunde de öka på sin ledning genom Mats Olsson, omedelbart därefter reducerade Janne Fors. Sirius skulle nu spela en säsong i fyran och för första gången sedan de vann division 4 (Uppland) just före BK Vargarna 1959. Tre år senare var det BK Vargarna som tog emot Sirius i samma serie inför 150 åskådare och en match som Sirius vann med 3-1. Hemmalaget sumpade en del chanser och då kan man påstå att det var ombytta roller. Golli Hashempour från Iran gjorde Sirius första mål och det enda målet innan halvtid. I andra halvlek ökade Lasse Pettersson på till 2-0 bakom hemmakeepern Kent Sundman som även stod i den föregående matchen. Thomas Åkerlund reducerade innan Pettersson fastställde slutresultatet med sitt andra mål.

Källa: Uppsala Nya Tidning 25/8-1982 o 17/8-1985