lördag 30 september 2023

Sunderland raketstartade

Sunderland tog emot Bolton hemma på den dåvarande hemmaarenan Roker Park i den gamla division 1 den 29 oktober 1932. Hemmalaget tycktes lägga in den högsta växeln på en gång och åt andra sidan var Bolton ett bottenlag. Det första målet kom efter fyra minuter genom Jimmy Connor, i den 7:e matchminuten utökade Bobby Gurney till 2-0 och det skulle bli ytterligare tre mål av honom. Efter dryga kvarten gjorde Raich Carter det tredje målet bakom bortakeepern Bob Jones. Inom den första halvtimmen hade Gurney gjort sitt andra mål medan det femte målet gjordes av Jimmy Temple. I den 33:e matchminuten gjorde George Gibson Boltons första mål i matchen och sex minuter senare gjorde Gurney mål igen. Gibson skulle bli tvåmålsskytt och detta skedde efter 44 minuter. I den 57:e matchminuten gjorde Gurney ytterligare ett mål och Bolton gjorde de två sista och båda genom Billy Butler, matchen sågs av 10 182 åskådare.