fredag 9 november 2018

Olyckshändelser under 1800-talets slutskede

De hände olyckshändelser under 1800-talet i Sverige. Den 9 maj 1898 skrev Södermanlands Läns Tidning om ett par olyckshändelser med dödligt utgång. Dels var en 8-årig pojke som kvävdes av en kaffeböna i Nätra socken i Ångermanland och dels en dräng som blev sparkad av en häst att han därefter avled (obekant vilken socken).
En eldsvåda som höll på att sluta illa inträffade i juli i Norrköping och  en byggnad som tillhörde en bryggare. Detta meddelade Dagens Nyheter den 21 juli 1865 när en husvind fattade eld som gårdsfolket själva kunde släcka. Man antog att solstrålarna som hade trängt sig in igenom springarna i taket och i kombination av sågspån på golvet samt droppande olja som orsakade branden.
I juni 1895 råkade en f d Uppsalabo som då var bosatt i Växjö bli av med sin biljett som flög ut igenom kupéfönstret. Han tänkte ta fram en sak ur västfickan när även biljetten som han förvarade i samma ficka kom upp ur fickan. Det hände strax innan tåget skulle komma in till Alvesta och på denna ort fick han betala ytterligare 60 kronor (avsevärt summa på den tiden) för en tur- och returbiljett till Bollnäs. Detta meddelade tidningen Upsala den 20 juni 1895.

Inga kommentarer: