onsdag 31 maj 2017

Tre tvåsiffriga Siriusvinster

I fotboll har Sirius vunnit tre seriematcher med tvåsiffriga resultat. Den största segern är 12-0 mot Verdandi från Eskilstuna i dåvarande fotbollstrean den 11 september 1966. Det var en regnig dag i Uppsala, ändå kom det 1 467 åskådare till matchen och trots den rika målskörden så kom det första målet efter 23 minuter genom Hasse Nilsson. Leif Eriksson blev tremålsskytt medan Hasse Nilsson, Matz-Allan Johansson och Ulf Wahlkvist blev tvåmålsskyttar. Övriga målen gjordes av Peter Ahlund, Leif Abrahamsson och Christer Jonsson, hur målen föll hänvisas för sökning i denna blogg. Den 20 september 1942 i den västra gruppen av Upplandsserien besegrades Älvkarleby med 10-1. Det var iallafall på hemmaplan och det förekom inte i artikeln i tidningen på vilken arena matchen gick på. I halvtid ledde Sirius med 7-1 och Rune Lindberg som också var en duktig bandyspelare svarade för hälften av lagets mål. Efter denna match ledde Sirius serien med 14 poäng, vunnit 7 av 8 matcher med målfacit 40-11. Den 23 augusti 1959 bortaslog Sirius med 10-2 mot Östhammars SK i division 4(Uppland) och den första säsong som inte spelades med vinteruppehåll. I denna match gjorde Josef Jansson det första målet efter fem minuter medan hemmalagets Uno Andersson kvitterade några minuter senare och därefter började Sirius att gå ifrån målmässigt. Hemmalaget gjorde ett bra motstånd i första halvlek och i andra halvlek blev Sirius alledes för bra. Målen duggade in med jämna mellanrum bakom hemmakeepern Bertil Mattsson. Bandyspelarna Jarl Vahlberg med tre fullträffar och Lasse Lööv med ett var de målskyttar som hamnade i målprotokollet. Få se om det dyker upp fler tvåsiffriga resultat för Sirius favör i framtiden.