torsdag 15 februari 2024

Vem var Ibrahim Pascha???

 Enligt historieböckerna var han en afrikan från nuvarande Sudan/Etiopien som hatade alla vita och var i stor del bakom oroligheterna i Afrika under 1880-talet. Men det som skall behandlas i denna artikel är lite av trevligare art, nämligen en travare som blev den förste trippelvinnaren i de årgångslopp i Sverige. Han föddes i Danmark 1924 och årgångsloppen i Sverige var då öppna för alla travare som var födda i Norden.

Han är efter Dreamer Boy-Creta-Bravo, ingen härstamning som säger mycket eftersom Dreamer Boy kommer ifrån Baron Wilkes mera okända linjer. Dreamer Boy som var född 1904 är efter The Dreamer som var född 1897 som har Baron Wilkes som sin farfar. Baron Wilkes som är son till Hambletonian-sonen George Wilkes, Hambletonian som anses vara den moderna travsportens fader med massor med linjeavlade travare och ännu idag kan man se travare som går tillbaka till honom(oftast i 50-100-150 olika vägar).

Ibrahim Pascha vann Svensk uppfödningslöping lopp1926, Kriteriet 1927 och Derbyt 1928, det är okänt hur många starter han gjorde. Men han vann dessa lopp i Sverige och var dessutom den förste vinnaren av samtliga dessa lopp.

(Tidigare publicerat)

Inga kommentarer: