fredag 10 november 2023

Mot alla odds

Den 23 oktober 1955 föll Västerås SK med 0-9 mot Halmstads BK hemma på Arosvallen och Östen Ståhl gjorde sex av målen som dessutom kom i svit i de följande matchminuterna; 35, 36, 43, 62, 76 och 85. Det var VSK första säsong i Allsvenskan och laget låg sist med fyra poäng med 50 mål insläppta när vinteruppehållet kom.
Den 8 april 1956 spelades matchen på Örjans Vall inför 6 186 åskådare och antagligen tog hemmaelvan uppgiften lite väl lätt. Sylve Bengtsson gav hemmalaget ledningen i den 6:e matchminuten och minuten senare kvitterade Västerås genom Sven Sjöblom. Efter 21 minuter spel så gav Sture Carlsson gästerna ledningen och matchens sista minut gjorde Jan Åhlin 3-1 för Västerås.
VSK klarade sig kvar i sin första allsvenska säsong men skulle åka ut säsongen efter. Halmstad blev dock 7:a och Bengtsson blev HBK främste målskytt med 22 mål med Ståhl som god tvåa med åtta mål. Tillsammans gjorde de 30 av lagets 43 mål under denna säsong.