måndag 31 januari 2022

Travhästen Oki

Stoet Oki föddes 1965 genom Lep Hanover-Geisha-Big Noon och är ett av de elitston i Sverige och anledningen till detta är bl a hur avkommorna lyckas i t ex karriären på travbanorna.
Fadern Lep Hanovers föddes i USA 1951 och vann bl a 31 av 75 lopp med segern i C L Mullers Memorial 1956 och segern i Färjestads Jubleiumslopp två år senare och är en son till Hoot Mon som är bl a fader till vinnaren av 1955 års Hambledonian. Modern Geisha föddes 1959 och fick tolv avkommor i livet, hennes mor Nancy Gay är också elitsto i Sverige och är mor till bl a Kriteriet- och Detbyvinnaren Gay Noon. Återgår man till Geisha fick hon bl a Nippon som vann det numera nedlagda loppet St Leger 1968. Hon fick också Oki som föddes 1965 och hon vann bl a Big Noon-pokalen och som är ett lopp efter sin morfar Big Noon.
Oki är mor till sexton avkommor, mormor till 49 travare, mormorsmor till 81 travare och 41 travare har henne som mormorsmormor.  Bland hennes avkommor märks Oki Way som senare blev avelshingst i Sverige, Oki Boy, Ojki, Oki Rogue och Oki Smoke. Det är också värt att nämna Princess Rise, Schumacher, Mr Dignity, Okti och Albin Sign.

Källor:

blodbanken.nu
Elitauktionen 2021
worldclasstrotting (portalen)


Inga kommentarer: