lördag 30 september 2017

Bandy på annandagen

På annandag jul kommer Sirius att möta Hammarby på Zinkensdamm och kom på att tänka på lite grann vad som har hänt tidigare under denna matchdag. Innan Sirius började att spela ett antal säsonger i näst högsta serien, Västerås SK överflyttning till södra gruppen innan elitserien drogs igång och att det fanns fler klubbar i södra halvan av landet. Fram till säsongen 1995-96 spelade Sirius ofta mot VSK på annandagen, en tradition som inte är så vanligt nuförtiden och en anledning kan vara också att Tillberga är med i högsta serien också.
Annandagsbandy är ju en svensk bandyklassiker med oftast fina publiksiffror och glad stämning på läktarna. Medan det var enkelserie i bandy-Sverige så startade serien på annandagen och längre tillbaka så började man att träningsmatcha på annandagen innan serien drogs igång under trettondagshelgen. Men Sirius har också erfarenhet av en inställt match under annandagen och det var mot Boltic-Göta för något år sedan. Det var ett gäng från supporterklubben "Västra sidan" som åkte dit och spelarna åkte till dem för att tacka att dom kom dit. Boltic-Göta som är ej samma klubb som hade vunnit nio SM-titlar och som nu får kämpa för att hänga sig kvar i allsvenskan.
Några tidigare Siriusresultat under annandagjul
2010: Matchen inställt mot Boltic-Göta
2009: Vann med 7-4 mot Falun på Studenternas
2008: Sirius vann med 6-5 mot Hammarby på Zinkensdamm inför drygt 6 000 åskådare.
2007: Förlorade med 2-6 mot Broberg på bortaplan.
2006: Sirius förlorade med 1-2 mot Falun på "Studan" efter hade lett i paus.
2005: Matchen spelades på juldagen och föll med 2-5 mot Bollnäs på hemmaplan.
2004: Sirius tog emot Tillberga i division 1(Östra) och vann med 6-3 på hemmaplan. Det var den senaste matchen utanför den högsta serien när klubben spelade i den näst högsta serien.
1995: Det senaste mötet med Västerås SK på annandagen och matchen slutade 3-3 på Rocklunda i drygt 23 minusgrader. Antalet åskådare på denna match var drygt sextonhundra och Sirius hade förlorat med 1-10 på hemmaplan.
Där var några matcher som Sirius har spelat på annandagen genom de senaste åren. Innan 1995 var det minst dussinet i rad med möten med VSK på denna dag.

(Tidigare publicerat på Sirius historiska)

Inga kommentarer: