onsdag 9 oktober 2024

Hydling gjorde det 1000:e målet

Lars Hydling gjorde det 1000:e målet i bandyns högsta serie som då var uppdelat i två serier. Denna milstolpe ägde rum den 28 december 1980 mot Edsbyn inför 1 375 åskådare hemma på Studenternas. Sirius vann matchen med 7-2 och Hydling gjorde fyra av målen, det historiska målet kom fyra minuter in på den andra halvleken. Då han satte sitt 3:e mål i matchen och Sirius femte mål på bortakeepern Ove Jonsson. De övriga målen gjordes av av Ola Parling med två mål och Lars Muhren (far till Magnus Muhren) som levde lite grann skuggan av sin egen far och sonen när det gäller meriter. Edsbyns mål gjordes av Jan-Erik Carlberg och Ove Fridh, efter matchen låg Edsbyn 2:a och Sirius 4:a.

Källa: Uppsala Nya Tidning 29 december 1980