måndag 24 juni 2024

Släppte in fem mål

 När Oldham åkte till Plymouth för att spela i den dåvarande andra divisionen hade de bara en som kunde stå i målet. Det var Alan Milward som skulle stå i sin enda ligamatch och han spelade också för Northern Nomads samt Middlesex Wanderers. Med "amatörstatus" fick han stå i bortamatchen mot Plymouth Argyle den 28 mars 1932 och Oldham föll med 0-5(Plymouth gjorde lite över hundra mål under denna säsong).


Källa: Garth Dykes, "Oldham Athletic-A complete record", Derby, 1987
Källnot: Plymouth Argyle har egen databas som heter https://www.greensonscreen.co.uk/ och enligt denna hemsida sida samt tillgänglig material om denna klubb så gjordes målen av Jack Leslie 2, Eugene Melaniphy 2 och Harry Roberts. Melaniphy som föddes på Irland 1913 och son till en irländsk polisman gjorde två mål i sin debut för Plymouth. Han hade kommit ifrån det icke-ligalaget Finchley och gjorde 32 mål på 69 matcher för Plymouth tills han gick över till Cardiff City i december 1936. Han utvandrade till USA på 1950-talet och dog i Chicago när han var 79 år gammal i juni 1991. 
Allt utom källnoten var tidigare publicerat på bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera gärna, men inga tramsigheter eller sårade kommentarer, är det dåligt så skriv det snällt och inte med för fula ord.

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.